top of page

Waarom de lucht van je ruimte reinigen?

Eolis air manager luchtreiniger interieu

Er zitten enorm veel verschillende (vaak schadelijke) stoffen en micro-organismen in de lucht. Denk maar aan uitlaatgassen, VOS-stoffen, virussen, allergenen... De juiste reiniging van jouw ruimte kan ervoor zorgen dat die stoffen afgebroken worden en de lucht die jij inademt volledig veilig en gezond wordt.

“Wat je inademt is van levensbelang”

Uit verschillende studies wordt aangetoond dat de lucht binnen in ruimtes 10 keer slechter is dan de buitenlucht. Je ademt de hele dag door, constant. Om die reden is het des te belangrijker dat die lucht gezuiverd wordt.

Waarom kiezen voor een luchtreiniger

van Natéo Santé?

 • Ze voorkomen de verspreiding van micro-organismen

 • Ze zuiveren de lucht in de kamers

 • Ze vernietigen slechte geuren

 • Ze verwijderen vluchtige organische stoffen (VOS-stoffen)

 • Ze laten u toe de lucht te controleren                                                (Monitoring Management by Eolis-Software)

 • Ze kennen een laag energieverbruik

 • Ze kennen een laag geluidsniveau en maken dus niet veel lawaai

 • Bewezen onschadelijkheid: gevaarlijke stoffen komen niet in de lucht terecht

 • Geen enkele bron van elektromagnetische vervuiling

De eerste en enige luchtreiniger die is erkend door het ETV certificaat.

Onze producten beschikken bovendien over verschillende belangrijke technische specificaties die de hoogwaardige kwaliteit garanderen. Zo beschikt de EOLIS Air Manager over hepa filters een fotokatalyse en produceert hij ozon in gecontroleerde hoeveelheden. Bovendien beschikken de producten ook over een ETV certificaat.

luchtreiniger kapperszaak.jpg

Waar is een luchtreiniger echt doeltreffend?

Elke ruimte leent zich ertoe een luchtreiniger te plaatsen, al zijn er wel een aantal voorwaarden qua groottes aan verbonden. Zo vermeldde de Hoge Gezondheidsraad ook al tijdens de coronacrisis het belang van HEPA filters en dat aparte toestellen beter zijn dan globale systemen.

Echter zijn er een aantal sectoren die een grote meerwaarde kunnen halen uit het plaatsen van een EOLIS Air Manager als luchtreiniger in een of meerdere van hun ruimtes. Denk maar aan:

 • Kantoorruimtes e.d.

 • Kapperszaken

 • Schoonheidssalons

 • Scholen, academies e.d.

 • Tattooshops

 • Crèches

 • ...

Luchtreiniging in de medische- en zorgsector

De EOLIS Air Manager luchtreiniger beschikt over verschillende functies die maken dat het product uiterst geschikt is voor gebruik in de zorgsector (ziekenhuizen, tandartspraktijken, woonzorgcentra...). Dit om verschillende redenen:

1. Het filtersysteem bevat filters met een attest die voldoen aan de Europese normen specifiek gericht op vervuilende stoffen:

 • Een vervangbare voorfilter

 • Medische filter HEPA die elk een attest hebben

 • Koolstoffilter met een zeer hoge dichtheid

 • Fotokatalyse werkzaam op een aluminium rooster dat behandeld is met titaandioxide + UVC lampen

 • Filter met name actief bij Influenza A (H1N1) – lijst van de vernietigde organismes beschikbaar

Eolis Air mangar luchtreiniger ziekenhui

Filtratie  Extreem efficiënte filtratie van hoge kwaliteit: 99,997% van vervuilende stoffen wordt geëlimineerd

Eolis%20Air%20manager%20luchtreiniger%20

2. Aangegeven prestaties = bewezen prestaties

In het kader van het ETV-programma van de Europese commissie (Environmental Technology Certification) werden er testen uitgevoerd in 3 onafhankelijke en erkende laboratoria. Deze testen tonen uitstekende resultaten uitgevoerd op luchtverontreinigende stoffen aanwezig in de gezondheidssector. Meer specifiek werden de prestaties van Eolis Air Manager getest en bewezen op het doden van ‘l’Aspergillus brasiliensis en Staphylococcus epidermidis’.

Waarin verschilt Eolis Air Manager t.o.v. andere oplossingen

voor luchtverontreining en/of besmetting? 

Bewezen onschadelijkheid: gevaarlijke stoffen komen niet in de lucht terecht.

NateoSante, fabrikant van Eolis Air Manager, heeft voor een ecologisch ontwerp gekozen voor de ontwikkeling van zijn producten. De verkregen resultaten van testen uitgevoerd door onafhankelijke en erkende Franse laboratoria laten zien dat Eolis Air Manager compleet onschadelijk is voor de gezondheid.

Afwezigheid van nevenproducten die worden uitgestoten, noch van stofdeeltjes, noch 

van VOS, noch van NOx, noch van O3, zelfs als de fotokatalyse geactiveerd is.

 

Geen enkele bron van elektromagnetische vervuiling.

Individueel attest voor de prestaties van elke filter: de filters worden individueel getest en krijgen elk een certificaat mee m.b.t. de efficiëntie op gebied van luchtreiniging. 

 

Filters van medische kwaliteit : 99,997% van de luchtverontreiniging wordt behandeld. 

Eolis Air Manager is het enige systeem op de markt dat verschillende technieken 

voor desinfectie van de lucht combineert.

Filter tegen bacteriën, virussen en schimmels met een voorfilter die geïmpregneerd werd met een duurzaam biocide, wat zorgt voor het verdelgen van mijten en virussen. Tevens de zekerheid bij de vervanging van de filter om geen contaminatie op te lopen!

 

Filter van medische kwaliteit HEPA H13 of ULPA U15: hiermee is het toestel in staat om stofdeeltjes of micro-organismes groter dan 0.1 μm (100 nm) tegen te houden. 

Deze filter is dus werkzaam tegen Influenza A (H1N1) en SARS-CoV-2, verantwoordelijk 

voor Covid-19, want die zou ongeveer tussen de 60 en 140 nm groot zijn.

Fotokatalyse werkzaam op een aluminium rooster dat behandeld is met titaandioxide, dit in combinatie met UVC lampen. Dit proces zorgt ervoor dat de chemische verbindingen van de biologische verontreinigers (micro-organismes) en vluchtige organische stoffen (VOS) verbroken worden en omgezet worden naar H2O en CO2.

Het produceren van actieve zuurstof (optie): exclusieve en gecontroleerde optie met actieve zuurstof die via zijn oxidatieve werking het virus dodende proces vervolledigt. 

Deze functie is mogelijk continu werkzaam door de uitstoot van een lage concentratie of is werkzaam in de “Deep Clean” modus waarbij een diepgaande behandeling in 

werking treedt (60m).

Een geconcentreerde kracht in een compact toestel: het gebruik van een filter met een hoge dichtheid en een aanzienlijke dikte is enkel mogelijk met de hulp van een sterke motor. Een sterke en stille turbine (ontwikkeld in samenwerking met Airbus), zorgt elk 

uur voor een verversing van de lucht, gemiddeld 10X het volume van de afgesloten ruimte en dit kan oplopen tot 23X in geval er nood is aan een snellere luchtverversing.

Autonoom en gemakkelijk te gebruiken: Eolis Air Manager past zich automatisch aan de ruimte aan waarin het zich bevindt. Het toestel is uitgerust met sensoren die op elk moment het niveau van de luchtverontreiniging kunnen weergeven.

 

Het touchscreen van Eolis Air Manager laat toe de luchtkwaliteit en de slijtage van de filters bij te houden waardoor er steeds een optimale luchtreiniging gegarandeerd wordt. U kan gemakkelijk de functies van het toestel controleren ( snelheid van de luchtreiniging, verandering van modus, toegang tot de historiek, onder controle houden van de parameters,…). Eens de filters versleten zijn, stopt het systeem voor de veiligheid, zodat er geen vervuilde lucht verspreid wordt.

bottom of page